До българското общество - настояваме протестите да продължат до пълна смяна на политическата система в България!

публикувано 22.02.2013 г., 7:47 ч. от Съюз на Младите и Студентите   [ актуализирано 22.02.2013 г., 7:50 ч. ]

До българското общество - настояваме протестите да продължат до пълна смяна на политическата система в България!

До сега подкрепяхме протестите срещу монополите като граждани и всеки един ден участвахме на протестите!

Днес призоваваме всички млади хора и всички студенти в България да излезем на улиците без страх и свян, не само, но и заради увеличаването на таксите, на националните протести на 24.02.2013. Призоваваме да излизаме и всеки друг ден във всички градове, и да заявим категоричното си желание да променим политическата и управленска система в страната, защото всички ние желаем да учим, работим, живеем и създаваме семейства в нашата родина България.

В момента обществото ни е изправено на кръстопът, дали на промени порочната система в България, която за 23 години стопи българската нация с близо 2 млн души или да даде властта на поредните политически шмекери от българския преход.

Първите спешни управленски решения трябва да бъдат към:

1. Скъсване с олигархичния модел на управление на страната, чрез съществуващите политически партии и свикване на кръгла маса от президента с участието на гражданското общество за изработване на „Нов обществен договор”.

2. Справедливо преразпределение на благата в Р България.

3. Незабавно отнемане лицензите на монополите и сваляне цените на битовите сметки ток, парно, вода, газ, горива до разходо-оправдани величини, и въвеждане на мениджърско управление на държавните фирми.

4. Бърз и справедлив съд за политическите и държавни деятели осъществили най-големите икономически вреди за българското общество през последните 23 години.

5. Забрана за използване сили на жандармерията и военната полиция срещу граждански митинги, шествия и протести.

 

Призоваваме студентите и всички млади хора да бъдем активната и позитивна гражданска енергия в тези съдбоносни за страната времена, и на не позволим да ни излъжат отново!

 

София

22.02.2012
Comments