7 загубени години за бъдещето на България

публикувано 8.12.2015 г., 8:52 ч. от Съюз на Младите и Студентите

7 загубени години за бъдещето на България

Обръщение от Съюз на младите и студентите

Изминаха 7 години от трагичната смърт на студента Стоян Балтов през декември 2008, а бъдещето на България е все повече под въпрос...

Казват, че първите седем години са най-важни за човека. За толкова време израстна цяло поколение първокласници. Седем години са много време, и ако през този период в България управляваха честни и кадърни държавници, можеше да се постигне много за българската нация, за българската младеж за българските граждани.

Какво обаче се случи за изминалите 7 години?

В навечерието на Студентския празник 8-ми декември 2015 година намушкан с нож студент в Банско, гръмват медиите. За седем години можеше да се постигне промяна дори в образователната среда, в битовата среда, в стандарта на живот, в манталитета и дори в културата на българските управляващи, на гражданите, на младежите.

Но не би, въпреки алармите, битките, протестите, съветите, повдигането на проблемите публично нищо не се промени...

Образованието става все по-лошо, студентите бягат все по-масово от България. Здравеопазването е все по-лошо, все по-финансо поглъщащо и все по-недостъпно.  Вече се превръща от конституционно право на всеки български гражданин, в лукс за богатите.

Студентски град  бе превзет от съмнителни бизнес кръгове и интереси, всички градинки и паркове бяха застроени и продължават да се уплътняват с бетон.

Скоро ще предложим на столичният общински съвет и на кмета Г-жа Фандъкова да промени названието от район Студентски или Студентски град на „Бароко-в” град.

Доказано корумпирани политици бяха оправдани от съда.

Държавата се управлява от крадящи и усвояващи евро-фондове.

Уж непримирими политически „противници” направиха  „исторически компромис” и станаха съучастници във властта,  по интерес „разделяне на баницата” и партийната субсидия!

Олигарсите и монополите изсмукват финансите на гражданите и държавата, а държавата заплаща публичните разходи взимайки заем след заем, вместо да си прибере дължимото от олигарсите и корумпираните.

С горивина казваме Честит празник, Колеги студенти! От всички нас зависи, кога ще ни кипне и дали ще търпим повече тези и безбройните други безобразия в държавата ни!

08.12.2015 г.

Comments